Vuxna sökes till föräldravandring i Högsby under skolavslutningshelgen

Vuxna sökes till föräldravandring i Högsby under skolavslutningshelgen

2021-06-09 0 av Annicka Gunnarsson

HÖGSBY

Chefen på kommunledningskontoret i Högsby kommun, William Vitikainen, söker vuxna som vill föräldravandra i Högsby under skolavslutningshelgen den 11-12 juni. Det framgår av ett nyhetsinlägg på kommunens hemsida.

Man behöver nödvändigtvis inte vara en förälder, alla intresserade vuxna är välkomna skriver William Vitikainen i inlägget där det framgår att kommunen ser stora fördelar med vuxnas närvaro under dessa tider när ungdomarna rör sig ute. Den viktigaste uppgiften för en föräldravandrare är att synas och finnas tillgänglig om det skulle behövas.

Motverka och förebygga skadegörelse

William Vitikainen ser flera fördelar med att träffa andra föräldrar till barn i olika åldrar. Det sker på ett enkelt och avslappnat sätt när man är ute och rör sig i samhället.

”Vi vet att det förekommer en del skadegörelse i vår kommun, vilket det finns statistik på. Det finns också andra utmaningar som vi hoppas kunna motverka och förebygga. Syftet är inte att agera väktare/polis och ingen är tvingad att ingripa i något som man inte är bekväm i. Men närvaron av vuxna som rör sig i samhället samt finns tillgängliga kan bidra till ökad trygghet och minskad skadegörelse.” skriver William Vitikainen.

Utgår från fritidsgården

Föräldravandringen kommer att utgå från fritidsgården i Högsby i samverkan med skolan och individ- och familjeomsorgen. Det kommer vara två pass per dag under fredag och lördag 11 och 12 juni. Alla som ställer upp bjuds på kaffe samt mat hos valfri restaurang i Högsby.

Information och tider för föräldravandringen finns på Högsby kommuns hemsida.

Arkivfoto: Peter A Rosén