Speedway: Sammy har skrivit på ett nytt kontrakt med Dackarna

Speedway: Sammy har skrivit på ett nytt kontrakt med Dackarna

2021-12-06 Av av Högsby-Nytt 

MÅLILLA

Sammy har skrivit på ett nytt kontrakt med Dackarna

Nästa förare in i Dackarnas trupp är egna produkten Sammy van Dyck.

– Sammy har en lång väg att gå, men det finns stor utvecklingspotential i honom, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Sammy van Dyck blir den tionde föraren in i Dackarnas trupp och den femte med ett snitt på 0,500.

Säsongen 2021 var Sammys debutår på stor cykel.

– Han fick känna på hetluften i Bauhaus-Ligan ganska tidigt och gjorde några riktigt fina heat. En bit in på säsongen gick han på en smäll och efter det kom han inte riktigt tillbaka. För Sammy är det väldigt viktigt att åka mycket i division 1 och Allsvenskan för att fortsätta utvecklas. Utöver det kommer han vara med och slåss om de sista platserna i laguppställningen i Bauhaus-Ligan, säger Mikael Teurnberg.

– Det finns mycket talang i Sammy, men som alla andra förare i hans ålder har han en lång väg att gå. Hur bra han kan bli beror på hur mycket tid han är beredd på att lägga ned för att utvecklas, fortsätter Teurnberg.

Lärorikt år

Sammy van Dyck själv kommenterar så här:

– Det var mycket nytt för mig under 2021 så det var väldigt lärorikt. Jag skulle säga att jag är ganska nöjd med säsongen och har mycket erfarenheter att ta med mig.

Han laddar upp inför en ny speedwaysäsong med att spela bandy i Målilla GoIF.

– Det är träning två gånger i veckan plus en match på helgerna med bandylaget. Utöver det kommer jag att spendera mycket tid i garaget, Målsättningen inför 2022 är att köra så mycket som möjligt, säger Sammy van Dyck.

På söndagen blev den egna produkten Avon van Dyck klar.

– En ambitiös förare som är väldigt tuff, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

Snart 19-årige Avon van Dyck står bokförd för ett tiotal matcher i Bauhaus-Ligan under säsongen 2021. Det blev knappt 20 heat i högstaligan, ett av dem i SM-finalen mot Eskilstuna Smederna där en tufft körande Avon van Dyck lyckades bärga en poäng.

– Avon är en lojal kille som jag tycker gjorde det bra under säsongen. Han går in hårt för sin speedway och kör så fort tillfälle ges. Det är ett måste för att kunna utvecklas, säger Mikael Teurnberg.

– Att skaffa sig mer rutin är avgörande för att utvecklingskurvan ska fortsätta uppåt. Därför är det viktigt att köra så mycket som möjligt i Allsvenskan och division 1. Utöver det så är Avon med och slåss om plats 6 och 7 i laguppställningen i Bauhaus-Ligan, fortsätter Teurnberg.

Lärorikt år

Avon van Dyck ser tillbaka på ett utvecklande 2021.

– Säsongen började lite knackigt, men vände till det bättre efter halva säsongen. Det var ett kul och lärorikt år. Jag lärde mig mycket nytt och det var kul när jag såg resultat av det. Sen var det väldigt kul att vinna division 1 och att ta SM-guld med Dackarna, säger Avon van Dyck.

Han ser nu fram emot en ny säsong.

– Tankarna inför 2022 är att köra så mycket som möjligt och bli en bättre speedwayförare. Målsättningen är såklart att jobba mot en plats i Dackarnas lag i Bauhaus-Ligna. Under vintern ska jag jobba för att förbereda mig ordentligt på bästa sätt både fysiskt och psykiskt. Det blir också ett antal timmar i verkstaden för att få till maskinerna på bästa sätt.

Dackarnas trupp just nu:

Brady Kurtz, snitt: 1,906 (ny)

Jacob Thorssell, 1,878

Luke Becker, 1,789

Rasmus Jensen, 1,771

Adam Ellis, 1,250 (ny)

Alexander Woentin, 0,500 (ny)

Ludvig Lindgren, 0,500 (ny)

Theo Johansson, 0,500

Avon van Dyck, 0,500

Sammy van Dyck, 0,500

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: