”Ogenomtänkt och landsbygdsfientligt”

”Ogenomtänkt och landsbygdsfientligt”

2021-04-21 0 av Högsby-Nytt

LÄNET

– Regeringens förslag att lägga ned Bromma flygplats är ett ogenomtänkt och landsbygdsfientligt förslag, säger Karin Helmersson (C), regionråd och ordförande för Regionala utvecklingsnämnden.

På onsdagen presenterade regeringen sitt förslag om att lägga ned Bromma Airport. Som skäl angavs att flygplatsen utgör attraktiv mark för bostadsbyggnation.

– Det är ett förslag som känns otroligt ogenomtänkt. Den större delen av landets regionala flygplatser trafikerar just Bromma, säger Karin Helmersson. En eventuell utbyggnad av Arlanda ligger långt fram i tiden och enligt vad klimatminister Per Bolund (MP) säger, ska nedläggningen av Bromma gå snabbt.

– De senaste åren har utvecklingen av elflyg fått ordentlig fart. Man pratar i dagsläget om små flygplan med en räckvidd på 40–50 mil. Dessa skulle göra resandet till och från huvudstaden både klimatvänligt och effektivt. Bromma behövs för att hålla ihop landets kommuner och regioner med Stockholm. Att i ett slag kapa bort möjligheten till dagspendling till Stockholm känns ogenomtänkt, säger Karin Helmersson.

ARKIVFOTO

FREEPIK