Så kan vi sammanfatta lördagens 1–1-match mellan Högsby IK och Pukebergs BK på ett soligt Frövi IP, Ulf Davidson Arena.

Många åskådare på plats, varmt och härligt.

Många åskådare på plats. Foto: Peter A Rosén

Vi fick inte se mycket till ordnat spel i den här division 3-fighten.

Framför allt inte under den första halvleken.

Å andra sidan kan man inte begära så mycket i seriepremiärer.

De första matcherna ser ofta ut så här.

Gästerna tog ledningen efter en hörna. Då hade vi hunnit 16 minuter in i den första halvleken.

Högsby vaknade till liv i den andra akten och med omkring en halvtimme kvar av ordinarie tid blev Pukebergs målvakt utvisad. HIK fick en straff, som Jakob Rydberg förvaltade på bästa sätt. 1–1.

Här gör Jakob Rydberg i Högsby IK mål på straff. Foto: Peter A Rosén

”Vi borde ha vunnit den här matchen”

OLA PETERSSON, TRÄNARE I HÖGSBY IK

– Vi borde ha vunnit den här matchen. Andra halvlek ägde vi egentligen från första spark. Tyvärr gav vi bort två poäng, i och med att vi lät dem stå och spela under den första kvarten. Vi spelade inte med någon aggressivitet, utan uppträdde i stället väldigt ängsligt, säger HIK-tränaren Ola Petersson strax efter slutsignalen.

”Godkänt”

– Sedan flyttade vi fram positionerna efter deras mål. Och i andra halvlek var vi jäkligt bra. Då fick vi tag i dem. Tyvärr skapade vi inte några riktigt heta chanser, förutom ett ribbskott (Jakob Rydberg). Det handlade mest om distansskott. Hade vi varit lite kyligare, så hade vi bara lagt bollen på mål. De hade ju ingen riktig målvakt i målet efter utvisningen. Vi hade problem på sista tredjedelen – vi kom inte runt riktigt. Samtidigt backade de hem när de blev tio spelare och gjorde det trångt för oss.

HIK-tränaren Ola Petersson. Foto: Peter A Rosén

– Men det var ändå en bra premiär mot seriefavoriten – det tycker jag. Det var godkänt. Vi visade att vi finns till. Vi spelade bra fotboll i andra halvlek. Passningsspelet var bra, säger Ola Petersson.

Vilka vill du berömma?

– De jobbade jättebra allihop – men den nye killen Isak Friman (från Nybro IF) gjorde en fin match på högerbacksplatsen. Jakob Rydberg klev fram i andra halvlek. Carl Savolainen var också bra.