”Nu larmar medarbetare och fackliga företrädare”

”Nu larmar medarbetare och fackliga företrädare”

2021-04-07 0 av Peter A RosénLÄNET

Efter bygget av ambulansstationen i Ålem lyftes avsaknaden av en fysträningslokal fram som ett problem, konstaterar Carl Dahlin (M), som är oppositionsråd i Region Kalmar län och vice ordförande i personalutskottet (bilden).

– Nu larmar både medarbetare och fackliga företrädare – och verksamhetschefen har pekat ut behovet av en fysträningslokal i det nya ambulansstationsbygget i Virserum. Ändå väljer de politiskt ansvariga i Region Kalmar län att ignorera detta, säger han.

I dag tränar medarbetarna ”på nåder” i räddningstjänstens lokaler, berättar Anders Andersson (KD).

– För dem som arbetar i Virserum – och därmed också varannan vecka i Hultsfred – kommer utbudet att innebära möjlighet till träning på arbetstid ungefär en gång varannan vecka enligt fackliga företrädare från både Kommunal och Vårdförbundet, säger han.

Han betonar att Moderaterna och Kristdemokraterna, på regionstyrelsemötet den 15 juni förra året, föreslog att fysträningslokaler ska tillskapas i de nya ambulansstationer som byggs.

”Detta avslogs”

– Detta avslogs av Länsunionen (majoritetspartierna Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna). Den 25 mars i år inkom Vårdförbundet och Kommunal med en skrivelse där de påtalar samma brister och behov som Moderaterna och Kristdemokraterna lyfte på regionstyrelsen för tio månader sedan, säger Anders Andersson.

– Inför nästa veckas regionfullmäktige ställer vi frågor till ansvarigt regionråd Yvonne Hagberg (S) om varför Länsunionen valt att ignorera de många signalerna om behovet av fysträningslokaler – och om de efter det fackliga brevet är beredda att ändra sig och medarbetare, fackliga och chefer till mötes, säger Carl Dahlin.

ARKIVFOTO

PETER A ROSÉN