”Nu gäller det att göra om och göra rätt”

”Nu gäller det att göra om och göra rätt”

2021-05-28 0 av Högsby-Nytt

LÄNET

”Den 20 maj meddelade Trafikverket att man avbryter planeringsarbetet för åtgärderna på Mörbylångadelen av väg 136 på grund av kommunmajoritetens ovilja att skriva på en avsiktsförklaring, som var en förutsättning för att komma vidare. Därför har vi skickat in en interpellation till regionala utvecklingsnämndens ordförande Karin Helmersson (C), där vi vill att hon redogör för regionmajoritetens del i vad som hänt och vilket ansvar hon tar för det inträffade”, skriver Moderaterna i ett pressmeddelande.

– En bekymmersam del i misslyckandet är hur illa kommunikationen skötts mellan kommunen, regionen och Trafikverket. Centerpartiets ansvar var att samordna, vilket de inte gjort. Kommunalråden bommade därtill återkopplingen till Trafikverket. Först efter att Moderaterna ingripit har krismöten kommit på tal. Nu gäller det att göra om och göra rätt, säger Carl Dahlin (M) oppositionsråd från Mörbylånga kommun.

– Det här ska kallas för vad det är: ett riktigt praktfiasko som kan få allvarliga konsekvenser för trafiksäkerheten och framkomligheten på Öland. Vi trycker självklart på för att rädda upp situationen, men vi vill också att regionmajoriteten förklarar för medborgarna hur det kunnat gå så här illa och hur man vill prioritera om det värsta händer – att regionen inte lyckas få TRV och Mörbylånga kommun att sitta ner och komma överens, säger Pär-Gustav Johansson oppositionsråd och vice ordförande i Regionala utvecklingsnämnden.