Mikael ”Kråka” Karlsson tar över Vetlanda Speedway

Mikael ”Kråka” Karlsson tar över Vetlanda Speedway

2021-02-05 0 av Conny Blomander
MÅLILLA/VETLANDA

Det blir den rutinerade lagledaren Mikael Karlsson, Målilla, som kommer att hyras in för att leda Vetlanda Speedway under kommande säsong. Mikael, som var lagledare under 2018 för Vetlanda, har tackat ja till erbjudandet efter några dagars betänketid, skriver Vetlanda MS i ett pressmeddelande.

– Jag har alltid älskat att tävla och efter att ha pratat med familjen och tänkt någon dag så känns det mycket spännande, säger Mikael Karlsson.

”Bra draghäst”

– Jag har precis hunnit med att ringa runt till mina förare. Jag känner samtliga och har tidigare haft de flesta som lagledare. Peter Ljung känner jag jätteväl och det är skönt att få ha en sådan bra draghäst i laget.

Vetlanda har även den regerande individuella världsmästaren, Bartosz Zmarzlik, i laget.

– Honom räknar jag inte med i så många matcher, det blir nog mest aktuellt när slutspelet drar igång. Sedan vet vi ju inte hur Covid-19 kommer att påverka speedwayen i år, om det blir lika besvärligt som förra året med resor mellan länderna och karantänsregler, säger Mikael Karlsson.

Den gångna säsongen innehöll elitserien – BAUHAUS-ligan – åtta lag och där samtliga gick till slutspel. Till 2021 har Smederna fått fart på hammaren och städet igen och ska vara med.

Det innebär att de sex första lagen går till slutspel medan det är färdigåkt för de tre sista. Inget lag åker ur BAUHAUSLIGAN 2021, det är en stängd liga.

Siktar på guld

– Även om det är tidigt på säsongen så är min målsättning redan nu att vi ska ta oss till slutspelet och sedan ta sikte på guldet. Jag jobbar alltid efter att vinna, säger Mikael Karlsson.

Mikael har varit lagledare i Dackarna. Han till och med inledde karriären med att tävla.

Men Mikael är en gedigen och ideellt uppfostrad sportmänniska.

Egentligen var det meningen att Mikael Wirebrand skulle fortsätta att leda laget. Wirebrand har i flera år varit heltidsanställd sportchef i Vetlanda MS. Under början av året har Vetlanda MS styrelse diskuterat ekonomin i klubben och kom i mitten av januari fram till att man var tvungen att friställa, säga upp, Wirebrand.

Hoppade av

Ett besked som Mikael Wirebrand tog hårt och som resulterade i att han även valde att hoppa av som lagledare.

Att VMS ringde och frågade Mikael Karlsson är inget konstigt.

Beslutet i styrelsen var enhälligt att ta in Mikael Karlsson.

– Nu ser vi fram emot en säsong där vi hoppas få tillbaka vår underbara publik till Hasses Motorstadion, samtidigt som vi önskar Mikael lycka till i sin nygamla roll, skriver styrelsen i pressmeddelandet.

Truppen som Mikael Karlsson har att pussla med är:

Bartosz Zmarzlik 2,791 Dominik Kubera 1,865 Peter Ljung 1,769 Brady Kurtz 1,388 Szymon Wozniak 1,260 Victor Palovaara 1,016 Andreas Lyager 0,900 Filip Hjelmland 0,881 Alexander Woentin 0,500 och Lucas Woentin 0,500.

En brasklapp är att sista dagen i transferfönstret är den sista februari.

Mikael ”Kråka” Karlsson tar över som lagledare i Vetlanda Speedway. Foto: Privat