M och KD i länet vill lägga pengar på att ge personalen ledighet

M och KD i länet vill lägga pengar på att ge personalen ledighet

2021-03-17 0 av Högsby-Nytt

LÄNET

”Återhämtningen för personal som har arbetat med covid-vården är en av de största personalfrågorna i regionen just nu. Majoriteten i Region Kalmar län har lagt ett förslag som innehåller pengar till krisstöd och samtalsstöd. Moderaterna och Kristdemokraterna vill att en del av pengarna istället läggs på att ge personalen ledighet”, skriver M och KD i ett pressmeddelande.

– Många har ställt upp och gjort en mycket stor insats inom sjukvården i länet under coronapandemin. Vi vet också att det finns en stor lojalitet som gör att anställda ställer upp väldigt trofast. Nu tycker vi att regionen måste visa respekt för deras behov av återhämtning och vila. De insatser majoriteten föreslår är värdefulla men personalen borde också få ett löfte om att de också kan få vara lediga, säger Jimmy Loord (KD). 

– De pengar som majoriteten anslår är till stor del ett statsbidrag som måste användas till de saker som finns i förslaget. Men Länsunionen lägger också två miljoner kronor från regionen. Dessa anser vi kan göra större nytta om vi satsar dem på återhämtning och vila, som är en av de åtgärder som Socialstyrelsen rekommenderar, säger Malin Sjölander (M).

GRAFIK

REGION KALMAR LÄN