M och KD i länet stödjer Vänsterpartiet i ett semesterförslag

M och KD i länet stödjer Vänsterpartiet i ett semesterförslag

2021-03-17 0 av Högsby-NyttLÄNET

Moderaterna och Kristdemokraterna har såväl regionalt som nationellt slutit upp bakom olika sakfrågor ihop med Vänsterpartiet. På dagens regionstyrelse stödjer M och KD en motion om semesterväxling från Vänsterpartiet”, skriver M och KD i ett pressmeddelande.

– Vi stödjer goda förslag som gynnar medarbetare och medborgare. Det är viktigare än att fastna i moraliska skyttegravar. Region Kalmar län har långt kvar till att bli en attraktiv arbetsgivare för sina 7 000 medarbetare. Vänsterpartiets förslag är i rätt riktning att nå målet om fler som är nöjda med regionen som arbetsgivare, säger Malin Sjölander (M), vice ordförande i regionstyrelsen.

– Motionen besvaras med hänvisning till att förslaget är juridiskt tvivelaktigt. Samtidigt har bland annat Region Värmland och Kalmar kommun infört semesterväxling utan några större trubbel med lagstiftningen. Så är det ju med de flesta nya politiska initiativ – de kan ju inte testas förrän de är införda, fortsätter Jimmy Loord (KD), vice ordförande i hälso- och sjukvårdsberedningen.

– Fackförbundet Vision lyfte senast igår på möte med personalutskottet önskemål om att införa semesterväxling för att kunna byta bort semesterdagstillägget som i vanliga fall läggs på lönen mot fler lediga dagar. Kan andra regioner och kommuner borde Region Kalmar län klara av det – inte minst för att bli en mer attraktiv arbetsgivare, säger Carl Dahlin (M), vice ordförande i personalutskottet.

ARKIVFOTO

FREEPIK