Klart med startdatum för REKO-ring Högsby

Klart med startdatum för REKO-ring Högsby

2021-02-15 0 av Annicka Gunnarsson
HÖGSBY

Vi har tidigare skrivit om att REKO-ring Högsby är under uppstart. Det är Monica Blondin på Aboda Café och Restaurang som startar upp REKO i Högsby tillsammans med cafékollegan Christina Eikel på Birgittas Café i Björkshult.

Nu är premiärdatumet inbokat.

Arbetet pågår för fullt med att med att bjuda in kunder i gruppen REKO-ring Högsby på Facebook. I skrivande stund har över 440 kunder anslutit sig för att få möjlighet att handla lokala varor.

– ”Ja, vi godkänner flera nya medlemmar varje dag. Det är roligt att se att det finns så stort intresse från invånarna i Högsby”, säger Monica Blomdin som levererar till flera REKO-ringar i närheten.

Ett tiotal producenter

Ett tiotal producenter har hittills anmält att de vill sälja sina produkter. Förutom de båda administratörernas caféer så har bland annat Birgitta och Evalds ekologiska naturbeteskött i Berga, Emåmejeriet i Hultsfred och TADAH kafferosteri i Lenhovda. Äggproducenten Stackvallens Gård och Stenbo Gård med bland viltkött har också anslutit sig.

– ”Jag räknar med att det blir mellan tio till femton producenter varje gång. Vi samarbetar med REKO-ringen i Oskarshamn och har samma regelverk som dem för att underlätta för producenterna”, säger initiativtagaren Monica Blomdin.

Premiär den 9 mars

Den första utlämningen är inbokad till tisdag den 9 mars och med start nästa vecka så kommer de godkända producenterna att lägga upp sina annonser så kunderna kan börja beställa lokala varor.

Producenterna kommer att parkera sina bilar för utlämning på parkeringen vid Torggatan. Kunderna hänvisas till parkeringen utanför ICA och Systembolaget samt över gatan vid järnvägsstationen.

– ”Det är viktigt att producenterna har en egen parkering där kunderna inte kör in. Det handlar främst om trafiksäkerheten. Vi vill ju inte att någon ska bli påkörd”, säger Monica Blomdin till Högsby-Nytt.