Just nu: IK Oskarshamn vann borta mot Färjestads BK för allra första gången

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn vände 0-1 till seger med 3-1 borta mot Färjestads BK under tisdagskvällen.

Det var IKO:s allra första vinst i Karlstad.

Värmlandsgänget hade med sig en 1-0-ledning till den första periodpausen.

Men IKO vände på steken under mellanakten och hade 2-1 inför slutperioden.

Max Veronneau kvitterade till 1-1 (framspelad av Lance Bouma) och Kim Strömberg satte 2-1 (assisterad av Pontus Näsén).

”Bättre än första”

”Andra perioden var bättre än den första. Nu gäller det att fortsätta på den inslagna vägen i tredje perioden”, sa Kim Strömberg till C More inför de sista 20 minuterna.

Och det gjorde de verkligen.

I tredje perioden klarade Oskarshamn bland annat av ett tre mot fem-läge i 38 sekunder.

3-1-målet, som gjordes av John Dahlström, kom i tom kasse när det var en minut kvar.

”Väldigt skönt”

IKO-MÅLVAKTEN TEX WILLIAMSSON TILL C MORE

IKO har därmed vunnit tre av de fyra senaste matcherna. Snacka om att laget har rest sig efter de där 16 förlusterna i följd…

”Väldigt skönt”, sa Oskarshamns målvakt Tex Williamsson till C More efter slutsignalen i Karlstad.

ISHOCKEY

SHL

FÄRJESTADS BK – IK OSKARSHAMN 1-3 (1-0, 0-2, 0-1)

Mål, IKO: Max Veronneau, Kim Strömberg, John Dahlström.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

3 stjärnor: Lance Bouma. En tuffing som har många strängar på sin lyra. Han gör mål och spelar fram till mål. Och han smäller på när det behövs. Härligt att se honom täcka skott på ett mycket uppoffrande sätt i Karlstad denna afton. Bouma spelade fram till Max Veronneaus 1-1-mål.

2: Max Veronneau. Fortsätter att producera. Han har ett snitt på en poäng per match. Ikväll gjorde han 1-1-målet.

1: Tex Williamsson. Har inte spelat på länge. Borde ha tagit pucken vid FBK:s 1-0-mål, men sedan spelade han sannerligen upp sig. Mycket bra insats.