Just nu: IK Oskarshamn förlorade för 16:e gången i följd i SHL-hockeyn

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

Frölunda besegrade IK Oskarshamn med 5-2 i Be-Ge Hockey Center under söndagskvällen.

IKO har därmed 16 förluster i följd i SHL-hockeyn.

Topplaget Frölunda har fem vinster i rad.

Oskarshamn inledde dock på ett övertygande sätt och vann skotten med 15-9 i den första perioden.

Men Frölunda vann målen (och stolpträffarna) med 1-0.

Jesper Sellgren hittade rätt 37 sekunder innan den första pausvilan.

IKO kunde ha gjort både ett och två mål. Rickard Palmberg (flera gånger om) och John Dahlström hade de vassaste chanserna.

Sanslöst slarvigt

Markus Modigs tryckte in kvitteringspucken i början av mellanakten (assisterad av Kim Rosdahl och Nolan Zajac).

Sedan schabblade IKO rejält i eget numerärt överläge, fem mot fyra. Laget gav bort pucken i ”slottet” och Frölunda kunde återta ledningen (Mats Rosseli Olsen).

Sanslöst slarvigt av Oskarshamn. Man har inte råd att bjuda på ”slottsstek” på den här nivån.

IKO var på gång och fick chansen att ta ledningen via ett powerplay. Istället blev det tvärtom.

”Brutalt dåligt”

En avgörande sekvens.

Oskarshamn fick pyspunka efter det där baklängesmålet.

Göteborgslaget vann skotten med 17-7 i andra perioden.

”Brutalt dåligt”, sa IKO-tränaren Martin Filander till C More om misslyckandet i det numerära överläget.

1-3-målet kom åtta minuter in i slutperioden (en fristående Christoffer Ehn var sist på pucken).

”Surt”

Rickard Palmberg reducerade sedermera i powerplay, fem mot fyra.

Frölunda replikerade dock tämligen snabbt. 2-4 (Patrik Carlsson).

Och 2-5-målet (Jan Mursak) kom i tom bur, då IKO hade tagit ut målvakten i jakten på en reducering.

”Surt. Mycket var bra idag”, sa IKO:s lagkapten Jonas Engström till C More.

IKO:s nyförvärv från Kanada, Max Veronneau, debuterade ikväll. Han var ganska osynlig, vilket är förståeligt. Det tar ett tag att acklimatisera sig.

IKO har en ytterst viktig hemmamatch på tisdag, då bottenkollegan Brynäs kommer till Oskarshamn.

ISHOCKEY

SHL

IK OSKARSHAMN – FRÖLUNDA 2-5 (0-1, 1-1, 1-3)

Mål, IKO: Markus Modigs, Rickard Palmberg.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

3 stjärnor: Rickard Palmberg. Hade flera fina lägen i den första perioden, men utdelningen kom inte förrän i slutet av den tredje akten, då han hittade rätt i numerärt överläge.

2: Tyler Kelleher. Får stjärnorna för de fina dragningarna och passningarna i den första perioden, framför allt. Han fick en assistpoäng på 2-3-målet i slutakten. Är han på väg mot formen igen efter en längre formsvacka?

1: Nolan Zajac. Poängbäst i IKO. Och ikväll kom det ytterligare en poäng. Han var med och spelade fram till 1-1-målet.