Jubel: Skön seger för IK Oskarshamn hemma mot Växjö

Få vårt nyhetsbrev i din mejlbox gratis

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

ANNONS

OSKARSHAMN

IK Oskarshamn besegrade Växjö Lakers med 3-1 i Be-Ge Hockey Center på tisdagskvällen.

Det var IKO:s andra vinst i följd mot Smålandsrivalen.

IKO inledde mycket bra. Viktor Fasth storspelade dock i Växjö-målet, vilket förklarar varför det stod 0-0 inför mellanakten.

Bäst i Oskarshamn, både bakåt och framåt, var backen Emil Wahlberg. Felfritt försvarsspel kombinerades med flera chanser i den offensiva zonen. Wahlberg var nära att sätta pucken vid flera tillfällen.

Både IKO och Växjö hade några fina chanser i den andra perioden. Vi minns framför allt att gästerna hade ett stolpskott, men det var alltjämt mållöst efter 40 minuter.

Oskarshamn öppnade målkontot i början av slutperioden, då Andrew O´Brien hittade rätt (hans första mål i IKO-tröjan).

Kort därpå gjorde Rickard Palmberg 2-0.

John Dahlström var nära att göra 3-0 i boxplay, då han kom fri med Fasth.

Strax därefter fick IKO en straff (efter att Växjö stoppat en fri Jonas Engström), som Max Veronneau utnyttjade på bästa sätt.

3-0.

3-1-reduceringen kom med tre minuter och 44 sekunder kvar av fighten.

Dessförinnan var John Dahlström ytterst nära att stänga matchen med ett 4-0-mål, i boxplay.

Med drygt tre minuter kvar plockade Växjö ut målvakten, i jakten på ännu en reducering.

Men, nej, det här var IKO:s match.

Rättvis seger.

ISHOCKEY

SHL

IK OSKARSHAMN – VÄXJÖ 3-1 (0-0, 0-0, 3-1)

Mål, IKO: Andrew O´Brien, Rickard Palmberg, Max Veronneau.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

3 stjärnor: Emil Wahlberg. Härligt backspel. Bra både bakåt och framåt.

2: Joe Cannata. Mycket stabil mellan stolparna. Var nära att hålla nollan.

1: Rickard Palmberg. Bra, som vanligt. Gjorde två poäng denna afton, ett mål och en målgivande passning.