”Jag möter många äldre som är oroliga för att få coronaviruset”

”Jag möter många äldre som är oroliga för att få coronaviruset”

2021-12-06 Av av Högsby-Nytt 

LÄNET

”Pandemin är inte över. Smittspridningen tar ny fart. Människor som söker vård måste kunna vara säkra på att inte bli smittade av coronaviruset. Därför måste vårdpersonalen vara vaccinerad”, skriver Kristdemokraterna i ett pressmeddelande på måndagen.

– Jag möter många äldre som är oroliga för att få coronaviruset när de besöker sjukhus eller hälsocentraler. Redan i september tog jag upp denna fråga i ett öppet brev till regionstyrelsens ordförande Angelica Katsanidou (S). Länets invånare, inte minst de äldre, måste kunna vara säkra på att den personal som kommer nära dem är vaccinerad mot covid-19, säger Chatrine Pålsson Ahlgren (KD), ledamot i personalutskottet i Region Kalmar län. 

”Svaret som jag fick var i stort sett att inget går att göra”

CHATRINE PÅLSSON AHLGREN (KD)

– Svaret som jag fick var i stort sett att inget går att göra. Men sedan dess har flera kommuner och regioner infört krav på att nyanställda ska vara vaccinerade. Både i Region Blekinge och i Region Kronoberg är vaccination mot covid-19 ett krav vid nyanställningar. Än en gång drar den S-ledda majoriteten i vår region benen efter sig. Jag kräver att invånarna i Kalmar län får samma trygghet som medborgarna i Kronoberg och Blekinge, säger Chatrine Pålsson Ahlgren.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: