Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

Frölunda – IK Oskarshamn 3–4, efter straffar (2–0, 1–2, 0–1, 00, 0-1)

Mål, IKO: Kim Rosdahl, Hynek Zohorna, Lukas Pilö, Patrik Karlkvist.

IK Oskarshamn hämtade upp ett 0–2-underläge borta mot serieledaren Frölunda på tisdagskvällen.

2–2 blev 3–3.

Sedan vann IK Oskarshamn med 4–3, efter straffar (Patrik Karlkvist gjorde det avgörande straffmålet).

Det var IKO:s första seger någonsin borta mot Göteborgslaget.

Frölunda öppnade målkontot i den första perioden – och ökade sedan på till 2­–0 (mycket tur där, i och med att pucken tog på David Quennevilles skridsko och in bakom Tim Juel i IKO-kassen).

I mellanperioden reducerade Kim Rosdahl – och Hynek Zohorna kvitterade i powerplay (han skickade upp pucken i nättaket i fem mot fyra-spelet).

Frölunda replikerade dock kort därpå. 3–2.

I början av den tredje perioden kvitterade Lukas Pilö (snyggt skott i högra krysset efter en fin Patrik Karlkvist-passning). 3–3.

Matchen gick till förlängning – och straffar.

Där gjorde både Patrik Karlkvist och Dale Weise mål (Karlkvists mål blev avgörande). Frölunda lyckades inte överlista Tim Juel.

IKO möter Djurgården på hemmais på torsdag.

Vi återkommer med en längre text.

Här är SHL-tabellen.

Här är IKO:s interna poängliga.

Här har vi samlat alla våra IKO-artiklar, in och läs.

Oskarshamns-Nytts stjärnliga:

*** Patrik Karlkvist. Poängkungen spelade fram till tre mål och gjorde det avgörande målet i straffläggningen. Fantastisk säsong så här långt.

** John Dahlström. Återigen en mycket fin arbetsinsats. Jobbar hårt.

Tim Juel. Bra insats mellan IKO-stolparna. Laget har ett mycket vasst målvaktspar.