Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

Div 3 Sydöstra Götaland

Högsby IK – Hvetlanda GIF 1-0 (0-0)

Mål Högsby: Armend Mahmutaj.

HÖGSBY/OSKARSHAMN

Högsby bärgade tre viktiga poäng för toppstriden genom att besegra Hvetlanda med 1-0 (0-0) efter ett sent segermål av Armend Mahmutaj.

– Det var en riktigt bra fotbollsmatch och det blev vilt jubel här efter slutsignalen, säger HIK-tränaren Ola Petersson.

Gästande Hvetlanda låg inför matchen en poäng före Högsby, men hade två matcher mer spelade. En viktig match för båda lagen alltså och det blev en välspelad historia som publiken fick se.

– Det är faktiskt en av de bättre division tre-matcherna jag har varit med om, säger Ola Petersson.

– Två bra lag som bjuder på riktigt fin fotboll. Det är ett högt tempo och vi tar väl ut varandra lite i den första halvleken, det var ganska mycket ställningskrig.

”Det jublades vilt här i byn”

OLA PETERSSON, TRÄNARE I HIK

Det var mållöst i paus men fem minuter in i den andra halvleken hade Hvetlanda en boll inne i mål, men målet dömdes bort för offside.

– Det blev lite protester där, berättar Ola Petersson.

– Sedan hade John Hansson en frispark i ribban. Spelet blev lite mer böljande efter paus eftersom man inte orkade hålla uppe samma press som i den första halvleken. Både vi och Hvetlanda hade några riktigt bra och öppna lägen att göra mål på.

Matchen såg ut att sluta 0-0, men med bara minuter kvar fick inbytte Armend Mahmutaj tag i bollen i straffområdet och skickade upp den i nättaket.

– Det jublades vilt här i ”byn” – och väldigt roligt för Armend att få komma in och avgöra, säger Ola Petersson.

– Vi gör en bra match, alla gör ett gediget jobb. Försvaret är stabilt och målvakten Tom Lagneteg Nilsson har gjort det mycket bra sedan han kom tillbaka efter skada.

Segern gör att Högsby nu bara är en poäng efter nya serieledaren Älmhult och tvåan Färjestaden. Båda dessa lag har en match mer spelad och på tisdag kan Högsby ta över serieledningen när den uppskjutna matchen mot FK Älmeboda/Linneryd spelas på hemmaplan.