Fotboll: Ny seger för serieledaren Högsby IK

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

Fotboll

Division 3 Sydöstra Götaland

Högsby IK – Åryds IK 2–0 (1–0)

Mål, HIK: Ike Fofanah, Hannes Johansson.

Högsby IK – serieledaren i division 3 Sydöstra Götaland – har bärgat ytterligare en skön trepoängare i jakten på en division 2-plats.

Det blev 2–0 (1–0) hemma mot Åryds IK på lördagen.

– Det var som jag hade befarat under en lång tid – att detta i mångt och mycket skulle bli vår tuffaste uppgift. Såtillvida att vi inte var hundraprocentigt pigga i benen efter de två senaste matcherna. Prestationsmässigt är det vår sämsta match av de här tre, säger HIK-tränaren Ola Petersson.

– Men krigarinsatsen är beundransvärd. Tack vare den vann vi matchen.

I den 15:e minuten gjorde Ike Fofanah (bilden) 1–0.

”Ike gick upp högst och nickade in den”

HIK-TRÄNAREN OLA PETERSSON OM 1-0-MÅLET

– Vi fick en frispark i deras vänstra hörn. Jakob Rydberg slog den jädrigt bra och hårt in mot straffområdet. Ike gick upp högst och nickade in den. Vi var rätt bra i början – fram till målet.

”Skenbart övertag”

– Sedan kändes det nästan som att vi retirerade och gav dem lite för mycket ytor och tid med bollen. De fick ett skenbart övertag – utan att skapa jättemånga farligheter.

– De hade mycket boll även under de första 20 minuterna i andra halvlek. De satte också upp många bollar mot vår backlinje, som stred som djur, återigen. Vi fredade oss från farliga målchanser. Efter 20 minuter lyfte vi upp vårt försvarsspel en bit i planen – vi ville inte vara så låga som vi var. David Petersson och Hannes Johansson kom in – och då fick vi ny energi. Vi kunde sätta tryck på deras backlinje lite tidigare – vilket gjorde att vi fick upp laget i banan under de sista 20 minuterna.

HIK var tillbaka i matchen, konstaterar Ola Petersson.

Hannes Johansson gjorde 2–0 i den 86:e minuten. Han rullade in bollen i målvaktens vänstra hörn. David Petersson spelade fram.