Fotboll: Högsby IK vände underläge till skön seger

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

Div 3 Sydöstra Götaland

Omgång 7

Åryds IK – Högsby IK 2-3 (1-1)

Mål Högsby: Jakob Rydberg (straff), Johan Kvarnmyr, Ike Fofanah.

Det satt långt inne, men Högsby ordnade en ny seger i slutminuterna när man besegrade Åryd med 3-2 (1-1).

– Det såg inte ljust ut efter sjuttiofem minuter när vi låg under, men vi lyckades vända. Sådana här segrar är de skönaste, säger Högsbytränaren Ola Petersson.

Högsby var inställda på en tuff bortamatch och det var precis vad det blev också.

Den första halvleken var ganska jämn och slutade också 1-1 sedan lagen gjort mål på var sin straff.

Jakob Rydberg gav Högsby ledningen men glädjen blev kortvarig eftersom Åryd fick straff bara några minuter senare.

”Mycket ställningskrig”

– Deras straff vet vi inte riktigt hur domaren hittade. De lyfter in en frispark i vårt straffområde och där hittar han tydligen någon knuff, men sådana knuffar förekommer det säkert femtio i en match, menar Ola Petersson.

– Det var väldigt mycket ställningskrig i första halvlek och det var ganska mycket gnäll på både domare och motståndare från båda lagen.

Planen var väldigt ojämn och inbjöd inte till något bra passningsspel.

I stället blev det mycket långbollar och duellspel som präglade matchbilden.

”Måste förhålla oss till det”

– Det är så det är i den här serien och vi måste förhålla oss till det, säger Ola Petersson som också hade gett order till spelarna om att vara uppmärksamma på hemmalagets kontringar.

Högsby hade tio riktigt bra minuter i början av den andra halvleken som avslutades med att Lucas Pettersson avlossade stora kanonen och tvingade Årydskeepern till en räddning via ribban och ut.

– Vi hade några fasta situationer också men fick ingen utdelning. Sedan hände något med spelet, vi blev långa i laget och det var inget som fungerade.

I den sjuttiofemte minuten hamnade Högsby fel i presspelet och en av Åryds yttrar kunde i lugn och ro måtta ett inlägg och efter lite flipperspel låg bollen i nät.

”Väldigt tungt”

– Det kändes väldigt tungt då, men på något sätt fick vi ny kraft och började trycka på framåt. Vi fick också utdelning när Johan Kvarnmyr kvitterade på en frisparksretur, säger Ola Petersson som också skulle få se Högsby avgöra matchen.

”Ett väldigt vackert fotbollsmål”

HIK-TRÄNAREN OLA PETERSSON OM IKE FOFANAHS 3-2-MÅL

– Det var bara minuter kvar när vi får en kontring och Mattias Rehn slår en fantastisk genomskärare mellan deras mittbackar där Ike (Fofanah, bilden) kommer löpande och sedan smäller in bollen i första hörnet. Ett väldigt vackert fotbollsmål.

Högsby höll sedan undan till full tid utan större problem och är efter sju matcher fortfarande obesegrade och i allra högst grad med i tabelltoppen med sina 15 poäng (fyra vinster och tre oavgjorda).

Återigen svarade Högsby för en stark avslutning på matchen och det är Ola Petersson självklart nöjd med.

”Bra tränade”

– Vi vet att vi är bra tränade och orkar jobba hårt i nittio minuter, det ger oss en mental styrka. Sedan har jag en bred trupp också, idag hade vi några avbräck men jag kan ändå ställa en väldigt stark elva på plan.

– Det har gått bra hittills men det gäller att vara ödmjuka inför varje match, avslutar Ola Petersson.

Nästa match för Högsby är kommande lördag hemma mot Hällaryds IF.

Arkivfoto: Peter A Rosén