Fotboll: Högsby IK tappade segern i slutminuterna

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

Div 3 Sydöstra Götaland

Högsby IK – Växjö Norra IF 2-2 (2-0)

Mål Högsby: Lucas Pettersson, Ike Fofanah

HÖGSBY/OSKARSHAMN

Högsby IK var på väg mot en ny trepoängare men en sen kvittering på övertid gjorde att man fick nöja sig med 2-2 (2-0) mot Växjö Norra.

– Det kändes väldigt onödigt, men vi blev lite passiva och gav dem initiativet, säger HIK-tränaren Ola Petersson besviket.

Högsby är ju med i toppen och en trepoängare hade gett ett fantastiskt bra utgångsläge inför fortsättningen.

Det började också bra för hemmalaget.

”Väldigt bra”

Vi håller uppe spelet väldigt bra i första halvlek, framför allt första halvtimmen, säger Ola Petersson.

Vi gör också två mål på kontringar. Först hittar Anton Olsson Lucas Pettersson för 1-0 och strax före paus var det Johan Kvarnmyr som serverade Ike Fofanah till 2-0.

Ledning med 2-0 i paus alltså, men Växjö Norra är i poängbehov i botten av tabellen och kämpade sig tillbaka i matchen.

De kvitterade efter en kvart på en fast situation, säger Ola Petersson.

– Efter det blev vi ängsliga och passiva och överlät initiativet till dem. Sedan fick de väldigt många onödiga frisparkar som de skickar in i straffområdet och vi får göra vårt bästa för att trycka bort dem.

”Det är förstås bittert”

OLA PETERSSON, HUVUDTRÄNARE I HÖGSBY IK

Hösgbyförsvaret stod emot länge och det såg ut att bli en ny seger för de svartvita, men på övertid hittade ett sista inlägg från Växjö Norra rätt och det var kvitterat.

– Det är förstås bittert, marginalerna var inte med oss idag. Samtidigt så slet och kämpade Växjö Norra rejält, de ville verkligen ha poäng idag.

– Det är som jag sagt förut, det finns inga lätta matcher i den här serien, avslutar Ola Petersson.

Högsby är nu fyra i tabellen, tre poäng efter serieledande Färjestaden. Men tvåan Älmhult och trean Åryd har spelat en respektive två matcher mer än Högsby.

Nästa match för Högsby är Karlshamn på bortaplan kommande lördag.

Arkivfoto: Peter A Rosén