Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

FOTBOLL

Division 2 Södra Götaland

Hässleholms IF – Högsby IK 2-0 (1-0)

HÄSSLEHOLM/OSKARSHAMN

Högsby hamnade i underläge omgående borta mot topplaget Hässleholms IF och förlorade till slut med 0-2 (0-1).

Det var den tredje raka förlusten och nu ligger laget på kvalplats neråt.

Efter sommaruppehållet plockade Högsby IK sju poäng på de tre första matcherna, men efter det har det gått poängmässigt sämre.

I söndagens match borta mot topplaget Hässleholms IF kom den tredje raka förlusten.

Matchen var bara fem minuter gammal när hemmalaget tog ledningen och Högsby fick därmed jobba i uppförsbacke.

Det blev inga fler mål i den första halvleken, men det skulle komma ännu ett hemmamål i den andra. Det dröjde dock till matchminut nittio när Sebastian Karlsson hamnade på efterkälken och drog på sig en frilägesutvisning när han knuffade Hässleholmsspelaren i skottögonblicket.

Eftersom förseelsen skedde innanför straffområdet var det en lika självklar straff som utvisning.

På straffen fastställdes sedan slutresultatet till 2-0 till Hässleholm som nu är ny tabelltvåa.

Resultatet var inget att säga om för ett Högsby som hade väldigt svårt att skapa något i anfallsväg.

Högsby är nu nere på den negativa kvalplatsen och är bara tre poäng före jagande Eslöv som vann sin match i helgen.

Spännande fortsättning följer kommande söndag när Högsby har hemmamatch mot mittenlaget Nosaby.