Fotboll: Högsby IK hänger på i toppen efter ny seger

Varje lördag får du aktuella artiklar, tips om evenemang & mycket mer. Fyll i dina uppgifter och bekräfta din e-postadress. Prenumerationen är gratis och du kan avsluta den när som helst:

Division 3 Sydöstra Götaland

Omgång 6

Högsby IK – Saxemara IF 2-0 (0-0)

Mål Högsby: Jakob Rydberg (straff), Marcus Mikhail

Högsby IK tog en högst rättvis seger hemma mot Saxemara med 2-0 (0-0) och hänger på i toppen av tabellen.

– Det var en skön seger, till sist fick vi utdelning på alla våra chanser, säger Högsbytränaren Ola Petersson.

Förra veckan delade Högsby och Saxemara på poängen nere i Blekinge och besvikelsen var stor i Högsbylägret.

Man var inte nöjda med prestationen – men på hemmaplan var ännu obesegrade HIK ute efter revansch och säsongens tredje seger.

Det var också hemmalaget som tog tag i matchen från första minuten.

”Det var riktigt skönt att vi fick hål på dem till sist”

OLA PETERSSON, TRÄNARE I HÖGSBY IK

– Vi tog initiativet direkt, men det var mycket kamp – egentligen i hela matchen. Vi gör inga mål i första halvlek men det saknades verkligen inte chanser, säger Ola Petersson.

Ola Petersson, tränare i HIK. Arkivfoto: Peter A Rosén

– Johan Kvarnmyr hade två ribbträffar och utöver det hade vi ett par bra lägen, men det ville sig inte.

Matchbilden var densamma efter paus och det skulle krävas en straff för att spräcka målnollan.

”Inget misstag”

– Det hade väl gått tjugo minuter när bollen studsar upp på handen på deras spelare, sedan gör Jakob Rydberg inget misstag från straffpunkten, berättar Ola Petersson.

– Det var riktigt skönt att vi fick hål på dem till sist.

Högsby gjorde, som vanligt får man väl tillägga, en stark andra halvlek. Det är tydligt att laget är bra tränat och verkligen har ork att köra för fullt i nittio minuter.

”Mental fördel”

– Det är en mental fördel att veta att vi är starka i andra halvlek, vi skapar mycket och jag tror att vi gör de flesta av våra mål efter paus, säger Ola Petersson.

Med tio minuter kvar spikade lånet från Oskarshamns AIK, Marcus Mikhail, slutresultatet till 2-0.

– Det var ett mycket fint fotbollsmål. Han kombinerar fint med Ike Fofanah och viker in från sin vänsterposition och drar in bollen vid målvaktens högra stolpe, berömmer Ola Petersson.

”Vi kan väl utan att ta i för mycket säga att starten har varit riktigt bra”

OLA PETERSSON

I och med vinsten hänger Högsby med i toppen. För tillfället är man med sina tolv poäng på sex matcher tvåa i den haltande tabellen, en poäng bakom Pukeberg.

Nästa match för HIK är kommande lördag då man möter Åryd på bortaplan. Ett Åryd som idag vann med 5-2 över Hvetlanda.

– Det blir en tuff bortamatch, men vi går förstås för tre poäng, säger Ola Petersson som nu har tre segrar och tre oavgjorda matcher i årets seriespel.

– Vi kan väl utan att ta i för mycket säga att starten har varit riktigt bra.