Corona: Om en vecka kan du inte längre boka tid för antikroppsprov i länet

Corona: Om en vecka kan du inte längre boka tid för antikroppsprov i länet

2021-03-01 0 av Peter A Rosén

LÄNET

”Måndagen 8 mars blir sista dagen att boka sig för provtagning om man har antikroppar mot det virus som ger covid-19”, skriver Region Kalmar län i ett pressmeddelande på måndagen.

”Det är Folkhälsomyndigheten som rekommenderar att landets regioner inte längre ska erbjuda antikroppstester brett. I enlighet med den rekommendationen kommer därför Region Kalmar län inte längre att erbjuda serologiska antikroppstester till allmänheten på samma sätt som tidigare.”

Drygt 10 000 har provtagits

”Det har sedan i slutet av september 2020 varit möjligt att via 1177.se beställa en tid för provtagning. Totalt har drygt 10 000 personer provtagit sig i länet. Hos mer än 1 900 personer har antikroppar kunnat påvisas.”

”Antikroppstester kommer dock fortsatt att användas när vården bedömer att det är rätt åtgärd för att exempelvis fastställa diagnos.”

”Fokus för länets hälsocentraler och privata läkarmottagningen inom Hälsoval Kalmar län är nu att fokusera på vaccinationer mot covid-19. Den här veckan börjar gruppen födda 1941 och tidigare att vaccineras”, skriver regionen.

GRAFIK

REGION KALMAR LÄN