Claus Zaar (SD): ”Många människor känner oro”

Claus Zaar (SD): ”Många människor känner oro”

2021-03-17 0 av Högsby-Nytt

https://kristdalakanot.se/

LÄNET

”Sverigedemokraterna är kritiska till att den rödgröna majoriteten vid regionstyrelsens sammanträde idag sade nej till att underlätta för människor att få reda på hur långa väntetiderna till behandlingar och operationer är”, skriver SD i ett pressmeddelande.

”Sjukvården har på grund av pandemin varit tvungen att skjuta på många behandlingar och operationer. Sverigedemokraterna lämnade redan i slutet av januari in en skrivelse till regionens krisledningsnämnd om att medborgaren lättare ska kunna hitta information om väntetider på 1177:s hemsida. SD är både kritiska till att skrivelsen försenades med en och en halv månad och att majoriteten idag ändå säger nej.”

”Ville göra det lättare”

– Många människor känner oro över att man inte vet när ens operation blir av. Det var därför vi ville göra det lättare för människor att få reda på det. Det hade räckt med att det direkt när man kommer in på 1177:s webbsida finns en länk till www.vantetider.se., säger Martin Kirchberg (SD), oppositionsråd.

Sverigedemokraterna vill också se en informationskampanj riktad till medborgarna om hur viktigt det är att söka sjukvård om man misstänker att man har något allvarligt och att man inte bokar av tider.

– Det är väldigt viktigt att människor vet att sjukvården finns tillgänglig, trots att pandemin pågår. Men även det sade majoriteten nej till, trots att vi föreslog att den informationen skulle följa med samma brev som ändå skickas ut till alla om vaccinationen. Det är för oss obegripligt, säger Claus Zaar (SD), ledamot i beredningen för hälso- och sjukvård.

”Sväva i okunskap”

”Sverigedemokraterna befarar nu att fler människor helt i onödan kommer att sväva i okunskap om när deras behandling eller operation blir av, eller att fler kommer att avstå från att söka sjukvård, trots att de egentligen behöver det. Detta kan också ställa till planeringen längre fram”, skriver partiet.

– Sjukvårdens medarbetare gör sitt bästa för att sjukvården ska fungera på ett säkert sätt under pågående pandemi. Då är det förvånande att den rödgröna majoriteten säger nej till enkla åtgärder, som dessutom inte kostar något extra, för att ge medarbetarna de allra bästa förutsättningarna, säger Martin Kirchberg.

ARKIVFOTO

FREEPIK