Chatrine Pålsson Ahlgren: ”Då blir jag rädd”

Chatrine Pålsson Ahlgren: ”Då blir jag rädd”

2021-06-18 Av av Peter A RosénOSKARSHAMN

Kristdemokraterna i länet reagerar starkt på Socialdemokraternas utspel om Oskarshamns sjukhus.

– Är det så att Socialdemokraterna har så dålig tillit till Oskarshamns sjukhus att de tror att det skulle läggas ned om staten vore ansvarig? Då blir jag rädd, säger regionpolitikern Chatrine Pålsson Ahlgren (KD).

Hon fortsätter:

– Vi har sett att ortopedkliniken – för att ta ett exempel – har mycket, mycket höga förtroendesiffror. Vi har sett att sjukhuset – gång på gång – har fått höga betyg när det gäller de minsta sjukhusen. Vi kristdemokrater har värnat om sjukhuset – för att det ska fortsätta att vara bra.

”Det är klart att man fortfarande måste ha sjukhus och verksamhet även om staten styr. Allt ska inte ligga i Stockholm”

CHATRINE PÅLSSON AHLGREN (KD)

– Det är klart att man fortfarande måste ha sjukhus och verksamhet även om staten styr. Allt ska inte ligga i Stockholm.

”Förvånad”

– Jag är förvånad över att man från socialdemokratiskt håll tror att Oskarshamns sjukhus är det första som stryker med. Det tror inte jag. Då underkänner man sjukhusets kvalitet och kapacitet, säger Chatrine Pålsson Ahlgren.

Hon konstaterar också att sjukhuset har varit hotat vid ett flertal tillfällen under många år med socialdemokratiskt styre i regionen/tidigare landstinget.

– Man stod verkligen inte, i alla delar, upp för sjukhuset. Och nu har vi läst att kirurgen på Oskarshamns sjukhus ska vara stängd hela sommaren. Om man tror så mycket på sjukhuset, så måste man visa att man värnar om det.

Du är inte rädd för att man stryker Oskarshamns sjukhus med ett pennstreck om staten tar över?

– Nej, jag tror inte det. Vårt sjukhus, som är så bra på många sätt, har även kunnat ta emot utomlänspatienter. De nedvärderar sjukhuset om de tror att Oskarshamns sjukhus är det första sjukhuset som ska läggas ned. Det ställer inte vi kristdemokrater upp på, svarar Chatrine Pålsson Ahlgren.

Arkivfoto: Peter A Rosén

Dela gärna artikeln: